måndag 9 februari 2015

Femårskalas och regnbågar


I helgen så hade vi kalas för min son, Max, som fyllde 5 år. På lördagen hade han bjudit in alla sina kompisar på disco och det dansades, busades, käkades korv med bröd och marängsviss till efterrätt. Och när kalaset var slut så var det den här mamman som var tröttast av alla.

På söndagen hade vi kalas med släkten, vuxenkalas som vi kallar det och då hade Max bestämt att vi skulle bjuda på tacos. Snabbt, enkelt, gott och billigt. Och till dessert hade han önskat sig en tårta med massor av olika färger på, så jag föreslog en regnbågstårta, vilket han nappade på direkt. 








Då min son inte kunde bestämma sig för om han ville ha chokladbotten eller citronbotten så bestämde jag mig för att göra båda. Choklad och citron är ju dessutom fantastiska smaker tillsammans och båda passar utmärkt till jordgubbar. En win-win-situation helt enkelt. Fyllningen bestod av jordgubbsmousse och chokladganache och för att ge den en extra liten färgknuff så toppade jag den med m&m. Min son blev jättenöjd med resultatet och det blev jag med. Lyckad helg med andra ord.

Inga kommentarer: