onsdag 13 april 2016

Kalljäst örtbröd

Finns det något godare än varmt, nybakat bröd? Nä, det är svårslaget. Idag på förskolan så passade jag på att baka lite bröd som ska få jäsa i kylen under natten. På så vis får barnen nybakat bröd till soppan imorgon.


Kalljäst örtbröd

2 bröd

Ingredienser

1 pkt torrjäst
Ca 2 liter vetemjöl
2 msk olja
2 tsk salt
1 msk sirap
1 liter kallt vatten
2 msk torkad rosmarin
2 msk torkad timjan

Blanda alla torra ingredienser. Tillsätt olja och sirap.
Tillsätt vattnet lite i taget tills degen släpper helt från kanterna.
Dela degen i två delar och lägg i brödformar med bakplåtspapper. Låt jäsa över natten i kylen (glöm inte att plasta).
Ta fram bröden från kylen och låt stå i rumstemperatur i 20 minuter.
Sätt in bröden längst ner i ugnen på 200 grader (varmluft). Bröden är färdiga efter ca 45-50 minuter.

Tips! Innan du sätter in bröden i ugnen kan det vara gott att pensla bröden med lite olivolja och strö på lite flingsalt.



Lycka till!

Inga kommentarer: