Kalljäst örtbröd
2 bröd
Ingredienser
1 pkt torrjäst
Ca 2 liter vetemjöl
2 msk olja
2 tsk salt
1 msk sirap
1 liter kallt vatten
2 msk torkad rosmarin
2 msk torkad timjan
Blanda alla torra ingredienser. Tillsätt olja och sirap.
Tillsätt vattnet lite i taget tills degen släpper helt från kanterna.
Dela degen i två delar och lägg i brödformar med bakplåtspapper. Låt jäsa över natten i kylen (glöm inte att plasta).
Ta fram bröden från kylen och låt stå i rumstemperatur i 20 minuter.
Sätt in bröden längst ner i ugnen på 200 grader (varmluft). Bröden är färdiga efter ca 45-50 minuter.
Tips! Innan du sätter in bröden i ugnen kan det vara gott att pensla bröden med lite olivolja och strö på lite flingsalt.
Lycka till!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar