fredag 1 april 2016

Från fisk till soppa

Det var en kort arbetsvecka även den här veckan, men har ändå fått gjort massor på jobbet.

Vi börjar med tisdagens lunch som var ovanligt populär bland förskolebarnen för att vara en fiskrätt. På tisdagen serverade vi nämligen vit fiskfilé med dragonsås och kokt potatis. Till det hade vi som vanligt ärtor, rivna morötter och apelsin.


På onsdagen hade vi afrikanskt tema på jobb och vad passar då bättre än en afrikansk kycklinggryta med ursprung från Ghana. Grytan innehöll kyckling, aubergine, lök, vitlök, chili, tomat och ingefära. Till grytan serverades det ris, vitlöksrostade kikärtor och lite andra grönsaker.


Torsdagen bjöd på en riktig favorit, nämligen LASAGNE! Både personalen och barnen tyckte att det var den godaste lasagne som de någonsin hade ätit och då blir man ju sådär extra glad över att komma till jobb. De hade verkligen tagit taberas på ALLT. Till lasagnen serverades en grönsallad, gurka, tomat och smörslungade morötter. Gott, gott gotti gott gott!


Och idag är det fredag och i vanlig ordning så serverar vi soppa. Den här veckans soppa blev en krämig majssoppa med en liten hint av chili som serverades med varmt, hembakat bröd, oliver och krutonger. Kanske inte riktigt lika populär som lasagnen, men man kan ju inte få sin favoriträtt varje dag.


Det var den här veckans luncher. Hoppas att ni blivit lite inspirerade eller hittat något  gott som ni själva skulle kunna tänkas laga till middag eller lunch under vardagarna. Nu hoppas vi på att det blir riktigt härligt väder i helgen så att man kan ladda på med ny energi inför nästa vecka.

Trevlig helg och smaklig måltid! ☀️🌷




 

Inga kommentarer: