Här kommer ett recept på italienska köttbullar i tomatsås.
Italienska köttbullar i tomatsås
4 personer
Ingredienser
Tomatsåsen:
1 ask cocktail plommontomater
1 gul lök
4 vitlöksklyftor
Timjan (torkad eller färsk)
Basilika (torkad eller färsk)
2 msk olivolja
Flingsalt och svartpeppar
Köttbullarna:
500 g blandfärs
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
Salt och peppar
1 ägg
1/4 dl mjölk
1/2 dl ströbröd
Spagetti
Gör så här:
1. Sätt ugnen på 150 grader. Sätt på en stor kastrull med lättsaltat vatten till spagettin.
2. Häll upp tomaterna i en ugnssäker form. Hacka löken och vitlöken grovt och blanda med tomaterna.
3. Häll på lite olivolja, salt, peppar och örterna och blanda runt ingredienserna lite.
4. Sätt in formen i ugnen i ca 30-45 minuter. Ta därefter ut tomat och lökblandningen från ugnen och mixa till en slät sås.
5. Hacka löken till köttbullarna fint, blanda med ägg, mjölk, ströbröd, pressad vitlök och kryddor. Blanda i köttfärsen och blanda till en jämn smet.
6. Rulla köttbullar och stek på medelvärme i lite olja till de fått fin gyllenbrun färg. Häll på tomatsåsen och rör om försiktigt.
7. Koka spagettin och blanda sedan spagettin med köttbullarna och tomatsåsen. Servera i en stor serveringsskål med hackad persilja eller färsk basilika och riven parmesanost.
Smaklig måltid!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar